In contextul declararii de catre Organizatia Mondiala in data de 11.03.2020 a pandemiei provocate de raspandirea coronavirusului SARS-coV-2 si ca urmare a instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei prin Decretul nr. 195/16.03.2020, in conformitate cu prevederile legale privind aprobarea unor masuri suplimentare de combatere a coronavirusului, beneficiarii de fonduri europene rambursabile si/sau nerambursabile vor lua masuri pentru limitarea riscului de contaminare cu SARS-coV-2 prin orice mijloace, fie prin reorganizarea activitatilor din contractele de finantare, fie prin reprogramarea unor actiuni sau orice alta modalitate care sa conduca la gestionarea corespunzatoare a acestei categorii de risc.


Intrucat efectele actualei pandemii de COVID-19 au determinat mentinerea unor restrictii de circulatie si perturbari ale activitatii socio-economice la nivel national si international, fiind instituita Starea de alerta ca masura de combatere a pandemiei, a aparut necesitatea reglementarii in aceasta perioada a unor masuri care sa vina in sprijinul beneficiarilor afectati de perturbarile economice provocate de pandemie. (de ex. din cauza lipsei de forta de munca, intarzieri din partea furnizoilor, imposibilitatea obtinerii unor documente ca urmare a suspendarii unor activitati etc.)


Astfel, va aducem la cunostinta publicarea Ordinului MADR nr. 181/30.06.2020 prin care sunt stabilite proceduri specifice activitatii de implementare tehnica si financiara a masurilor aferente PNDR 2014-2020 in contextul masurilor impuse la nivel national in vederea limitarii riscului de contaminare cu virusul COVID-19. Acesta poate fi consultat aici.


Puteti astfel, daca este cazul, sa solicitati modificari in cadrul contractului de finantare, sa reprogramati activitati asumate prin proiect, sa prelungiti etape din graficul de implementare, sa reesalonati transele de plata si sa efectuati plati intr-un numar mai mare de 5 transe (dar nu mai mult de 7), in functie de tipul de finantare.

Pentru masurile forfetare reprogramarea activitatilor prevazute in planul de afaceri se va realiza cu respectarea duratei de implementare din art. 19(4) al Reg. nr. 1305/2013.

Cu deosebita consideratie,

GAL Castra Traiana

Astazi, despre dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Comunei Muereasca.

Prin intermediul GAL Castra Traiana, comuna Muereasca a primit finantare prin sub-masura 19.2 pentru dotarea SVSU cu utilaje si echipamente pentru interventii in caz de urgenta si dezastre naturale. 

Pentru eficientizarea activitatii specifice si pentru cresterea vitezei de interventie in situatii de calamitate si in special in caz de producere a fenomenelor de alunecare de teren sau de avalansa s-a achizitionat un buldoexcavator si o lama de zapada care sa permita indepartarea prompta a efectelor acestora.

Click aici pentru imagini.

GAL Castra Traiana a intrat la 1 ianuarie 2020 in a doua etapa majora a implementarii SDL prin semnarea celui de al doilea contract subsecvent de finantare. Astfel, consideram necesara o informare a beneficiarilor si a potentialilor beneficiari, in care sa prezentam principalele repere ale activitatii GAL de pana acum.

Pentru o buna informare, elementele principale ale activitatii GAL vor fi descrise pe site-ul GAL, mai ales ca in aceasta perioada nu putem organiza intalniri fata in fata. Ca si pana acum, putem pastra legatura prin telefon sau email.

Din punctul de vedere al sumelor alocate pentru finantarea proiectelor si absorbtie, cu un procent contractat de 93%, GAL Castra Traiana este pe drumul cel bun in ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor asumate. Asta inseamna ca pana acum am finantat un numar de 41 de proiecte in valoare totala de 2.077.385,38 euro, dintr-un disponibil de 2.244.619,98 euro, diferenta de pana la 167.234,60 urmand a fi scoasa in apel cel mai probabil in cursul anului 2020.

Citește mai mult:Informare GAL Castra Traiana privind rezultatele implementarii SDL.